Dům z filmu Jak utopit doktora Mráčka zabydlují skauti. Vznikne tu kavárna, rukodělná dílna, ateliér nebo třeba multimediální místnost

Učím se tím, že to dělám. To je jeden z principů skautské výchovy, kterým se teď budou skauti řídit dvojnásob. Rozšiřují své místo působiště a už příští rok by měli otevřít další pobočku Skautského institutu, sídlit bude ve slavném filmovém domě na Kampě – tzv. Rybárně.

S ředitelem Skautského institutu Milošem Říhou alias Šípkem se potkáváme před vchodem do budovy. V ruce drží klíče a usmívá se. Rychle se pozdravíme a míříme dovnitř. Jsem zvědavá, jak to tam vypadá. Vzpomínám si na svoje stěhování a vybavuju si pocit, který jsem při výběru nového domova měla. Buď se cítíte dobře, nebo ne. V tomhle případě je za A správně.

Na Rybářský dům narazíte při procházce Kampou

Tenhle spolek prima lidí totiž už dlouho usiluje o to rozjet nový prostor, kde se budou setkávat různé generace, kde se bude tvořit, vzdělávat, kulturně žít nebo jen tak odpočívat. Cesta k tomuhle místu byla sice zdlouhavá, ale podařilo se. Městská část Praha 1 skautům Rybářský domeček vypůjčila. Teď je čeká pořádná dřina.

Prošli jsme s Milošem celý dům od sklepa až po střechu a nevynechali snad jediný kout. No a jak to uvnitř teď vypadá a co všechno tady bude, se dozvíte v dalším díle podcastu.

Tak milí skauti, těším se na výsledek a držím palce!

Příjemný poslech

Vaše #letajiciredaktorka Sabina

PS. Jestli máte doma přebytečné hrábě nebo lopaty a chcete třeba přiložit ruku k dílu, můžete tenhle prima projekt taky podpořit v kampani na Hit Hitu.

Spustit audio