Dopravu v Praze komplikuje sníh. Tramvaje, vlaky a autobusy nabírají zpoždění několik desítek minut

8. únor 2021

Napadaný sníh komplikuje situaci v hlavním městě. Zpoždění má většina spojů městské hromadné dopravy. Stalo se také několik nehod. Regionální organizátor pražské integrované dopravy (ROPID) doporučuje, aby lidé, pokud musí někam jet, využívali především metro.

Omezení v hlavním městě se týká desítek linek autobusů a tramvají. Některé spoje mají i více než hodinu zpoždění, musí jezdit odklonem, jiné vůbec nevyjely. Komplikace jsou i v okolí Prahy, problémy tak mohou mít lidé, kteří se chtějí do hlavního města dostat.

Podle policejního webu se ráno v metropoli stalo několik nehod, které mohou ještě víc komplikovat provoz. V Budějovické ulici v Praze 4 havaroval autobus, který zablokoval silnici. Za Komořanským tunelem ve směru na D1 uvízl kamion. Na Pražském okruhu před sjezdem na Vestec se také srazila tři auta, nehoda byla bez zranění. Šumavskou ulici blokuje nehoda osobního a nákladního auta, v Tálínské ulici narazilo auto do železničního viaduktu. Autobus pak zablokoval křižovatku ulic Vosmíkových a Na sypkém.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio