Dopravní podnik opravuje koleje na Karlově náměstí. Výluka tramvají potrvá až do 4. listopadu

24. říjen 2022 12:25

Dva týdny nebudou jezdit tramvaje přes část Karlova náměstí. Pražský dopravní podnik totiž začal opravovat koleje mezi Novoměstskou radnicí a Myslíkovou ulicí. Tramvaje proto nebudou jezdit v úseku Karlovo náměstí – Myslíkova až do pátku 4. listopadu. 

Výluka se týká celkem jedenácti denních a osmi nočních tramvajových linek. A také čtyř nočních autobusových linek.

Čtěte také

Oprava kolejí mezi Novoměstskou radnicí a Myslíkovou ulicí je už nutností, podle vedoucího jednotky Dopravní cesta Tramvaje DPP Miroslava Pence slouží koleje na tomto úseku už 12 let. Ve špičkách zde tramvaje jezdí každou minutu v obou směrech, což znamená 800 tramvajových spojů denně, tomu odpovídá i opotřebení kolejnic.

Tramvaje číslo 2, 3, 12, 18, 23 a noční 91 až 97 a 99 jezdí po jiných trasách. Tramvaje číslo 5 a 14 jsou zkrácené a 21 je zrušená úplně. Linky, kterých se tato výluka dotkne nejvíc, jsou 6, 22 a 24.

Číslo 6 jede ve směru od Kubánského náměstí na Karlovo náměstí a pak pokračuje jako 14. V opačném směru dojede do Lazarské a z té pokračuje jako 22, takže neodbočí doleva na Karlovo náměstí, ale doprava směr Národní třída.

A podobné je to u zbylých linek, 22 tedy nebude pokračovat z Národní třídy na Karlovo náměstí, ale odbočí do Lazarské, stejně jako 24 nebude pokračovat z Lazarské na Karlovo náměstí, ale odbočí k Národní třídě. Podrobnosti najdete ZDE.

Autobusové linky 904 a 910 mají zrušenou zastávku Myslíkova a zastávka Jiráskovo náměstí je přemístěná do zastávky linky 176. Potom od pátku 28. října do pondělí 31. října bude autobusová zastávka Karlovo náměstí ve směru z centru přemístěná asi 30 metrů dál za křižovatku s Ječnou.

A ještě informace pro řidiče – během prodlouženého víkendu, tedy od čtvrtka 27. října do pondělí 31. října, neprojedou ve směru z Žitné rovně přes Karlovo náměstí do ulice Odborů. Objíždět se to bude vpravo kolem Novoměstské radnice a pak rovně směr Resslova.

Spustit audio