Doprava v Praze kolabovala. Tunel Blanka zablokovaly v obou směrech hromadné nehody

11. duben 2019 09:02

Dopravu komplikovaly dnes ráno dvě hromadné nehody v tunelu Blanka. Na příjezdových komunikacích do metropole se tvořily dlouhé kolony. Situaci zhoršila také nehoda v Legerově ulici.

Při první nehodě se v Blance ve směru na Troju srazily před 7.00 čtyři osobní auta a dodávka. Zranily se při tom dvě ženy, které záchranná služba převezla k dalšímu ošetření do Ústřední vojenské nemocnice. „Jednapadesátiletá žena utrpěla úraz krku, její jednadvacetiletou dceru jsme odvezli s bolestí dolní končetiny,“ řekla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Druhá kolize v Bubenečském tunelu, při níž se střetla v opačném směru tři vozidla, se obešla bez zranění. V době dopravní špičky se vjezdy do tunelu kvůli vyšetřování nehody a odtahu vozidel uzavřely, v jejich okolí se okamžitě začaly tvořit kolony. Dopravu v tunelu se ve směru na Patočkovu ulici podařilo obnovit okolo deváté hodiny ráno. 

„Dopravní situace v Praze je dnes ráno komplikovanější než obvykle, vliv má na to mimo jiné omezení provozu v tunelovém komplexu Blanka,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

K nehodě došlo i v Legerově ulici, kde se osobní auto převrátilo na střechu. Hasiči na twitteru uvedli, že jejich jednotka zajistila místo nehody proti vzniku požáru a poté vozidlo převrátila zpátky na kola.

Autobusy MHD, které mají trasu na příjezdových komunikacích a jezdí například po Strakonické či Patočkově ulici, uvízly v kolonách. Podle webu organizace Ropid, která organizuje MHD v Praze a okolí, některé linky měly zpoždění 25 až 35 minut.

Podle serveru dopravníinfo.cz se dopravu v tunelu i v Legerově ulici podařilo zcela obnovit před 11.00.

autor: ada | zdroj: ČTK
Spustit audio