Domek ve Strančicích si Regina Rázlová namalovala už v dětství. Dnes slaví sedmdesátiny

16. červenec 2017

Herečka Regina Rázlová dnes slaví 70. narozeniny. Žije ve Strančicích u Prahy a také proto byla už letos na jaře hostem pořadu Pavla Vítka „Tady to znám“.

„Já patřím mezi ty, kteří jsou do Středočeského kraje „přivandrovalí“. Jak se říká „naplavenina“. Mne sem naplavila Praha, ale odtud jsem utekla a stala jsem se pravým Středočechem,“ říkala s úsměvem.

Nejradši je na své zahradě a v domě u ní. „ I když mám stále pocit, že by dům znovu potřeboval rekonstrukci a že zahrada mi dělá něco jiného, než bych si představovala,“ dodala.

Regina Rázlová má ve Strančicích dům se zahradou. Bydlí v něm 30 let, ale zná ho mnohem déle. Vlastně už od dětství. „Já jsem si kdysi jako malá namalovala obrázek. Byla to taková krajina a v ní zasazený bílý dům. Nikdy jsem ten obrázek nevyhodila - jako mnoho jiných - a tak šel život, přestěhovala jsem se právě do Strančic, plynuly roky a jednou na takovém pochodovém výletě jsem se ocitla na opačné straně údolí, kde jsem právě tento dům uviděla. A teď tam bydlím,“ vysvětlovala v pořadu Tady to znám hrdě známá herečka. A dodává, že její dcera historku nese těžce. „Vždycky mi říká: já vůbec nechápu, proč sis nenamalovala nějaký činžák na Vinohradech,“ směje se.

Regina Rázlová a Pavel Vítek
autor: sap
Spustit audio