Domácí ořechové müsli
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Café Louvre Pavla Kyzra.
Ingredience:
- 1 balíček rozinek
- 1 plechovka salka
- 1 - 2 lžíce medu
- 500 g ovesných vloček
- 2 čokolády na vaření
- 100 g strouhaného kokosu
- 250 g vlašských ořechů
- 100 g cukru krupice
Postup:
Ořechy nasekáme najemno nebo nahrubo, jak máme rádi. Vločky nasypeme na vyšší plech. Promícháme je s ořechy, kokosem, cukrem, medem a salkem. Pak plech s müsli vložíme na 90 minut zapékat do trouby na 150 °C. Během zapékání müsli občas promícháme.
Asi 15 minut před koncem přisypeme rozinky a čokoládu na vaření. Tu můžeme nastrouhat nahrubo nebo nasekat. Zapečené müsli vytáhneme a necháme vychladnout.
Vychladlé müsli rozdrobíme a můžeme se do něj pustit.
Podle vlastní fantazie můžeme přidat další suroviny, jako lísková jádra, sušené meruňky a další. Toto müsli je vynikající. Je ho opravdu hodně, takže i dlouho vydrží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka