Dolní výstup ze stanice metra Můstek ještě nebude otevřen

25. únor 2003

Východ ze stanice metra Můstek trasy A směrem na Můstek a Staroměstské náměstí nebude otevřen ve čtvrtek, jak v polovině ledna předpokládala a oznámila firma IDS. Její generální ředitel Bohumil Kvasnička dnes uvedl, že termín otevření dosud nefunkčních eskalátorů v metru upřesní ještě tento týden.

Stanice Můstek na trase A byla po povodních poprvé otevřena krátce před loňskými Vánocemi, 21. prosince. Nástup a výstup ze stanice je však stále možný jen do středu Václavského náměstí. Od 17. února je v provozu přestupní stanice Můstek B a Florenc B a vlaky na trase B jezdí z konečné na konečnou. Dopravnímu podniku tak půl roku po zatopení metra zbývá zprovoznit ještě čtyři stanice. Národní třída a Náměstí Republiky se mají otevřít do 10. března, až 31. března pak Křižíkova a Invalidovna. Stanicemi vlaky metra projíždějí.

Po záplavách začala nejdříve v plném rozsahu fungovat trasa C, v polovině prosince byla otevřena její poslední poničená stanice - Vltavská. Po otevření Staroměstské a Malostranské ji 16. ledna následovala i trasa A.

Spustit audio