Do Vodičkovy ulice v centru Prahy se vrátily tramvaje. Na cestující ale čekají další výluky

28. červen 2014

Do Vodičkovy ulice, důležité dopravní tepny v centru Prahy, se po opravě trati znovu vrátily tramvaje. Dopravní podnik hlavního města v ní vyměnil koleje a položil novou dlažbu, po které lépe projedou cyklisté. Hladký asfaltový povrch je i v navazující Jindřišské ulici. Na cestující ale čekají další výluky.

Opravné práce ve Vodičkově a Jindřišské ulice trvaly dva měsíce. Zásadní byla také úprava tramvajové stanice Lazarská, která je teď bezbariérová. Vozíčkáři, rodiče s kočárky nebo starší lidé se tak snadněji dostanou do tramvaje.

Cestující v centru Prahy se ale musí připravit na další výluku. Hned od neděle začne oprava trati v navazující Spálené ulici mezi zastávkami Karlovo náměstí a Myslíkova, a tramvaje tak nebudou jezdit směrem na Karlovo náměstí.

Opravy potrvají do 19. července. „V souvislosti s touto výlukou budou pozměněny tramvajové linky číslo 3, 18, 24. Linka 22 bude odkloněna přes Palackého a Jiráskovo náměstí. Nově budou zavedeny linky 23 a 33,“ upřesnila mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Od dnešního dne navíc jezdí pražská MHD v omezeném, prázdninovém režimu. Tramvaje číslo 2, 4, 6 a 13 nejezdí vůbec. Na páteřních linkách 9 a 17 se pak ve špičce prodlužuje interval ze 4 na 5 minut. Zrušené jsou i školní autobusy. Podle mluvčího organizace Ropid Filipa Drápala bude méně často jezdit také metro.

„Ve všední dny bude metro jezdit v o něco delších intervalech, zhruba o 1 až 2 minuty. Záleží na konkrétní trasy. Nicméně o víkendech a večer zůstává interval stejný jako přes celý rok,“ dodal Drápal.

autor: ank
Spustit audio