Do Slavie se vrací Jaromír Šeterle. Muž, který stál za úspěchy sešívaných

12. červen 2013

Staronový kouč, nové vedení a nové cíle. Tak by se dala pár slovy popsat situace ve fotbalové Slavii. Před začátkem přípravy na následující sezonu vedení klubu oznámilo, že hlavním trenérem zůstane Michal Petrouš a že generálním ředitelem je nově Jaromír Šeterle.

Ostřílený šíbr, jak ho media občas častují, se k sešívaným vrací po čtrnácti letech. Jednomu z nejslavnějších klubů české historie mají jeho zkušenosti pomoct zpět minimálně do horních pater prvoligové tabulky, a kdy? Podle Šeterleho v dohledné době, cože je ale v jeho případě docela nevypočítatelný údaj.

„Dohledná doba je tak v horizontu pěti let.“ Nakonec tedy Jaromír Šeterle lehce konkrétní byl. Po mnohadenních jednáních s vedením klubu se tedy stal generálním ředitelem Slavie. Sám poté novinářům pospal, co všechno bude v jeho kompetenci.

„Ty kompetence budou poměrně široké, od sportovního departmentu až po záležitosti reklamní, sponzorské. To, co má obvykle generální ředitel v jakékoli firmě na starosti. Ten sportovní department je jedna z rozhodujících částí té společnosti a má rozhodující vliv na ten konečný efekt.“

Šeterle už ve Slavii pracoval v letech 1995 až 1999 jako sportovní manažer. A byl tedy u toho, když klub v roce 1996 získal mistrovský titul a postoupil do semifinále Poháru UEFA.

autoři: špo , jam
Spustit audio