Do pražské Slavie se po dlouhé době vrací gólman Radek Černý

10. červenec 2013

Fotbalista Radek Černý se po více než osmi letech vrátil do pražské Slavie. Devětatřicetiletý gólman, který naposledy působil v anglickém týmu Queens Park Rangers, podepsal s vršovickým klubem roční smlouvu.

„S rodinou jsme se vrátili zpátky do Česka, takže jsem samozřejmě řešil, jestli budu pokračovat ve fotbalové kariéře. A tím, že Slavia měla zájem mě angažovat, bylo mé rozhodování o mnoho jednodušší,“ uvedl Černý pro klubový web.

Se Slavií už absolvoval herní soustředění v Rakousku, o tom, že s klubem podepíše smlouvu a bude pokračovat v kariéře, byl prý rozhodnutý ještě před odjezdem.

„Chtěl jsem především sám na sobě zjistit, zda jsem vůbec schopný týmu prospět a pomoci mu. Atmosféra ve Slavii na mě působí velice pozitivně, takže z mého hlediska nebylo co řešit,“ řekl Černý.

Slavia má teď v kádru spolu s Černým ještě dva gólmany – o post jedničky se bude navrátilec Černý prát s Kamilem Čontofalským, kromě něj může pražský celek využít i mladého Slováka Mateje Rakovana.

Radek Černý působil dříve v týmech Českých Budějovic, Chebu nebo Poštorné. Před osmi lety se rozhodl zkusit štěstí v Tottenhamu, od roku 2008 pak až dosud působil v Queens Park Rangers.

„Jsme velice rádi, že se Radkův příchod podařilo zrealizovat. S jeho příchodem jsme získali zkušeného brankáře, který má Slavii stále co dát a podle potřeby jí může kdykoliv pomoci," ujistil na klubovém webu sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

autoři: tej , špo
Spustit audio