Divadlo Spejbla a Hurvínka chystá v Dejvicích letní scénu. Novinkou jsou také podcasty

30. březen 2021

Dejvické Divadlo Spejbla a Hurvínka už se připravuje na to, až bude moct zahrát pro malé i velké diváky. Aby s nimi zůstalo v kontaktu i nyní, začalo vytvářet sérii podcastů a zpřístupnilo představení online.

Od 19. června až do 12. září plánuje hrát Divadlo Spejbla a Hurvínka na nové letní scéně, která vznikne na zahradě hotelu International v Praze 6. Představení budou určena jak pro nejmenší děti, tak i pro dospělé. Na letní scéně vystoupí spolu s dalšími pražskými divadly.

Divadlo na červen chystá také premiéru nové hry Hurvínek a nezvaný host. Dětem v ní ukážou, co se stane, když na dveře najednou zaklepe nezvaný host, který je úplně jiný než kdokoliv a cokoliv, co doposud znali. Hra bude určená pro děti od čtyř let.

Spejbl a Hurvínek v Českém rozhlase během koronavirové pandemie

Než se divadla otevřou

Čtěte také

Vybraná představení zatím mohou zájemci sledovat online na videoportále Dramox, který nabízí záznamy představení z různých českých divadel. Z repertoáru Divadla S+H si diváci mohou přehrát šest her pro děti i dospělé.

Jako další krok, jak být svým fanouškům blíž, zvolilo divadlo sérii podcastů. Přístupné jsou zatím tři díly. Spejbl s Hurvínkem v nich zpovídají vodiče loutek a uměleckého šéfa souboru Martina Kláska. Podcasty ve formě rozhovorů jsou proloženy archivními nahrávkami, které většinou nebyly nikde zveřejněny.

autor: ech | zdroj: Divadlo Spejbla a Hurvínka
Spustit audio