Dětem z Prahy a kraje Vysočina začínají jarní prázdniny

10. únor 2003

Dětem z Prahy a kraje Vysočina dnes začínají jarní prázdniny. Jejich školy opět ožijí v pondělí 17. února. Letos poprvé se v týdenních intervalech nestřídají okresy, ale kraje. Série jarních prázdnin skončí 16. března. Po týdnu volna se dnes do lavic vracejí školáci z Královéhradeckého, Zlínského a Jihočeského kraje.

V termínu od 17. do 23. února budou mít prázdniny žáci z Libereckého, Plzeňského a Pardubického kraje. Děti ze středních Čech a Olomoucka si na prázdniny počkají do 24. února, skončí jim 2. března. V Jihomoravském a Karlovarském kraji školy osiří od 3. do 9. března. Jako poslední budou mít volno děti z Moravskoslezského a Ústeckého kraje, a to od 10. do 16. března.

S novým rozdělením termínů jarních prázdnin nejsou spokojeni někteří hoteliéři a cestovní kanceláře. Zejména horská rekreační střediska budou plná v době, kdy budou mít volno děti z velkých měst, především z Prahy. Hoteliéři měli týden od 10. do 16. února už dlouho dopředu vyprodaný. Několik krajů nespokojených s novým systémem rozdělení jarních prázdnin se proto obrátilo na ministerstvo školství. Do konce února by se mělo rozhodnout, zda a jak se systém změní, nebo jestli zůstane stejný jako letos.

Spustit audio