Desítky tisíc lidí v Praze 3 byly v noci bez vody. Oprava by měla být hotová odpoledne

24. říjen 2019 09:03

Vodohospodáři opravují havárii potrubí ve východní části Prahy. V noci kvůli ní byly bez vody desítky tisíc lidí - například na Žižkově, ve Strašnicích nebo v Malešicích. Podle starosty Prahy 3 Jiřího Ptáčka z TOP 09 voda netekla kvůli poruše v Koněvově ulici.

Voda přestala téct ve středu kolem 20.00, firma Pražské vodovody a kanalizace do oblasti přistavila čtyři cisterny. Na její informační lince byl pozdě večer pro volající nahraný vzkaz, že jde o havárii velkého rozsahu. Porucha postihla čerpací stanici Koněvova v Praze 3.

„Byla přerušena dodávka vody pro oblast Žižkova, Jarova, část Strašnic, Malešic, Vršovic a Vinohrad. V současné době probíhá přepásmování postižené oblasti. Během nočních hodin se dodávka vody postupně obnoví,“ zněl vzkaz na informační lince. Při přepásmování se do potrubí v oblasti dotčené poruchou pošle voda z jiné části vodovodní sítě.

Starosta Ptáček na Facebooku zveřejnil fotografie z opravy vodovodního řadu na křížení ulic Koněvova a V Jezerách. „Přerušení dodávky vody se dotklo několika desítek tisíc obyvatel,“ napsal.

Havárie by měla být podle webu Pražských vodovodů a kanalizací opravena do čtvrtečních 15.00. Do té doby mohou mít lidé kvůli přesměrování vody odjinud ve vodovodu snížený tlak.

autor: jp | zdroje: ČTK , iROZHLAS.cz
Spustit audio