Depeche Mode jsou zpátky v Praze!

10. únor 2014

Skupina Depeche Mode vyrazila po loňském úspěchu na druhé kolo své Delta Machina Tour. Mezi evropská města, ve kterých bude propagovat své poslední album, se rozhodla zařadit i Prahu. Kapela zahraje v O2 areně už dnes od 20:00.

"Dorazí k nám v relativně krátké době od svého vyprodaného letního koncertu, který se uskutečnil v pražské Synot Tip Areně. V rámci koncertu se představí i předkapela, která se jmenuje The Soft Moon a pohybuje se na pomezí kytarové a indie hudby," dodává za pořadatele Petr Novák.

230 fotografií bude v únoru zdobit stěny Galerie Školská. Na vernisáž výstavy, kterou autoři nazvali Děda, můžete zajít dnes v 18:00. Snímky pocházejí ze stránek rodinného alba jednoho z iniciátorů projektu a často na nich figuruje právě i jeho prarodič. Obrázky navíc doplní pouštěné zvukové záznamy a doprovodné programy.

"Budou celkem čtyři, zajímavá bude například 27. února projekce a poslech obrazových a zvukových rodinných záznamů. Listování rodinnými alby, takže kdokoli může přijít se svým archivem a porozprávět o tom příběhu," zve organizátor Michal Kindernay.

Na svém vůbec prvním evropském turné se kapela Happy Jawbone Family Band rozhodla udělat zastávku i v Praze. Skupina z amerického Vermontu se dala dohromady na univerzitním kurzu poezie v roce 2009 a dnes zahrají od 20:00 ve vršovickém Café v lese. Více nám o hudebnících, jejichž koncerty často připomínají stand-up comedy, řekl za organizátory Jiří Olyšar:

"Kdybychom chtěli škatulkovat to, co hrají, tak by se dalo mluvit o psychidelickém popu spojeným s weird rock folkem, dejme tomu. Melodičnost má blízko ke kapelám typu Neutral Milk Hotel a naopak zase to hlukové zkreslení a práci se zvukem bych přirovnal ke kapelám Still Breath nebo Times New Viking."

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka