Den dětí v Praze: Jaké akce jsou připraveny? Podívejte se na naše tipy, kam s dětmi vyrazit

31. květen 2022

První červnový den patří tradičně dětem, po celé Praze jsou pro ně připraveny nejrůznější akce a bohatý program. Kam vyrazit? Vybrali jsme pro vás některá místa, kde se děti rozhodně nebudou nudit.

Den dětí v Tržnici

  • 11:00–21:00, Praha 7, Pražská tržnice

V Tržnici čeká děti den plný zábavy a poznání. Procvičí si hlavu i tělo, budou tvořit rukama, malovat, animovat, sázet semínka nebo hrát hry. Většina programu se odehraje v Hale 13 a jejím okolí, na večer je potom naplánován koncert Annabelle a Ventolina.

Den dětí na pražských náplavkách

  • 10:00–17:00, Praha 2, Praha 5

Zábavu si budou děti užívat na obou březích Vltavy. Na Hořejším nábřeží je čeká staročeský kolotoč i střelnice, loď Státní plavební správy, workshop práce se dřevem i vázání uzlů nebo chemické pokusy. Rašínovo nábřeží zase ovládnou klaunská představení, žonglování workshopy a výtvarné dílny, k vidění budou také ukázkové lodě státní a městské policie.

Den dětí na Vyšehradě

  • 10:00–18:30, Praha 2, Staré purkrabství Vyšehrad

Park před Starým purkrabstvím bude patřit hrám a zábavě. Mini herna KUK!, představení O třech neposlušných kůzlátkách nebo koncert kapely Kůzle, to všechno tvoří venkovní program za dobrovolné vstupné. Do komorního sálu na Starém purkrabství a do odpoledního nafukovacího hvězdária je potřeba si rezervovat vstupenky.

Den dětí ve Vzletu

  • 13:00–17:00, Praha 10, Vzlet

Kulturní centrum Vzlet připravilo pohádku, minikino a živý přenos rozhlasového kroužku Rádio Vzlet. Program je zadarmo a ve 13:00 startuje výběrem těch nejzajímavějších filmů a sérií pro nejmenší, od 15:00 je naplánována loutková pohádka Sněhurka od LokVaru na venkovní terase a od 17:00 vysílají živě mladí rozhlasáci.

Den dětí v Zoo Praha s městskou policií

  • 9:00–19:00, Praha 7, Zoo Praha

K oslavám se samozřejmě připojuje také Zoo Praha, děti do patnácti let mají vstup za korunu. Různá stanoviště Městské policie hl. m. Prahy prověří jejich dovednosti, bude se třeba chodit na chůdách nebo házet na cíl. V areálu bude také skákací hrad, fotokoutek, malování na obličej a dětská dopravní školička.

Dětský den v Riegrových sadech

  • 9:00–17:00, Praha 2

Riegrovy sady slibují velkolepý program, střelbu z praku, boardy a koloběžky, tetovací salon, surfařský simulátor, vodní bitvu, výtvarné a umělecké dílny, výrobu slizu nebo třeba street dance.

Den dětí v Kině Pilotů

  • od 14:15, Praha 10

Vyrazit můžete také do Kina Pilotů, kde hrají celé odpoledne pro děti. Slavit se bude speciálním vstupným, malou sladkostí pro každého a nabídkou plakátů dětských filmů. Na programu jsou třeba snímky Myši patří do nebe, Mimi a Líza:Zahrada, Tajemství staré bambitky nebo Příšerákovi 2.

Připojuje se také Národní muzeum, které nabízí volný vstup do svých objektů.

Akce jsou připraveny i na různých dalších místech: Den dětí Toulcův dvůr, Den dětí Ve SmečkáchDen dětí - SVČ Jednička, Den dětí Hobby centrum 4, Zmrzlinový Den dětí Centru KrakovPirátský hon za pokladem Manifesto Market, Bojovka a Den dětí s Hugem, Májovka na Výstavišti, Den dětí netradičně – 1. Barefoot FestPřijede k nám pouť a Den dětí v Ulitě, Zemědělský den v NZM

autor:
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.