Dělníci demolují lávku přes Opatovskou ulici v Praze 11. Řidiči musí do pondělí počítat s omezením

1. listopad 2019 10:54

Pokud se v pátek nebo o víkendu chystáte na cestu přes Opatov v Praze 11, musíte počítat s komplikacemi. Dělníci totiž pracují na demolici lávky u polikliniky v Opatovské ulici. Její část je až do pondělí obousměrně uzavřená.

Uzavírka platí od půlnoci ze čtvrtka na pátek. Neprůjezdný je úsek Opatovské mezi ulicí Ke Kateřinkám a kruhovým objezdem u Bohúňovy a Metodějovy ulice.

Kudy jet

Pokud potřebujete uzavřenou část objet, jeďte přes křižovatku s Chilskou, kolem metra Opatov, přes Litochlebské náměstí a přes Hviezdoslavovu a v ulici U Modré školy se zase napojte na Opatovskou. Jinou trasou jezdí i autobusy. Mluvčí Prahy 11 dopředu upozorňovala, že kvůli objížďce můžou mít neobvyklé intervaly. Zkrácená je linka 136 do zastávky Opatov, v obou směrech v ulici nefungují zastávky Opatov a Ke Kateřinkám. Autobus 213 pak jezdí přes provizorně zřízené zastávky Bachova, Modrá Škola a Háje. „Je zavedena také náhradní autobusová linka X122,“ říká mluvčí Prahy 11 Anna Kočicová.

Konstrukci je podle vedení městské části nutné zbourat, protože je v havarijním stavu. To ukázaly i dvě mimořádné prohlídky. Lávku podle techniků není možné opravit. Radnice si teď nechává zpracovat projektovou dokumentaci na výstavbu nového přemostění, to by k poliklinice mohlo vést do roku 2021.

Dělníci pracují na demolici lávky u polikliniky v Opatovské ulici
autoři: Adam Bejšovec , jp
Spustit audio