Další autokino v Praze! Do Divoké Šárky můžete přijet až na čtyři filmy denně

5. květen 2020

Jelikož si v současné době nemůžeme zajít do běžného kina, začala fungovat alespoň autokina. A mají docela úspěch! Nově promítá Drive-in Kino v Praze 6.

Projekt s názvem Drive-in Kino na parkovišti u koupaliště Džbán s kapacitou 100 aut poprvé promítá ve středu 6. května. Můžete se těšit na oscarový snímek Tenkrát v Hollywoodu od režiséra Quentina Tarantina. „Zvolená LED technologie umožňuje hrát v kteroukoliv denní dobu a za jakéhokoliv počasí,“ říká tiskový mluvčí Drive-in kina Michal Vokoun.

Autokino (ilustrační foto)

Autokino nabídne denně tři až čtyři snímky. Uvidíte nejen hollywoodské snímky nebo filmy známé z festivalů, ale i dopolední rodinné projekce s dabingem. Lístky si lze zakoupit online.

Zároveň se jedná o neziskový projekt. „V tuto chvíli myslíme na spoustu přátel a kolegů z kulturního prostředí, kteří přišli dočasně o práci. Veškerý zisk z akce proto poputuje na podporu nezávislého filmového průmyslu,“ říká producent Jakub Rálek. Konkrétní instituce nebo osoby zveřejní organizátoři již brzy na svých stránkách a sociálních sítích.

autor: jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.