Clubhouse! Nová sociální síť, která se stává díky povídání v reálném čase velkým fenoménem

27. leden 2021

Mezi lidmi frčí nový fenomén. Jmenuje se Clubhouse a jedná se o sociální síť, kde si můžete povídat v reálném čase s ostatními členy. Novinka už má přes dva miliony uživatelů.

Nová aplikace funguje zatím jen na iPhonů či iPadů, i přes to už si získala velkou popularitu. Brzy však dorazí i na Android. Abyste se ale mohli na novou sociální síť zaregistrovat, musí vám někdo z existujících uživatelů na vaše telefonní číslo zaslat pozvánku.

Clubhouse je výjimečný tím, že si ve virtuální místnosti nemůžete psát ani posílat obrázky či videa, komunikovat tu můžete opravdu jen přes hlasový hovor s ostatními uživateli. To je nejspíš hlavní důvod, proč se novinka stala celosvětovým fenoménem. V době pandemie nám totiž chybí povídání s ostatními lidmi.  

Tlachání mezi uživateli probíhá v reálném čase, a tak se někdy stane, že se přidáte až uprostřed debaty a nestihnete začátek. A pokud nejste povídací typ, můžete hovory jen pasivně poslouchat jako takový podcast. 

Pro VIP

Aplikaci představili v květnu 2020 v kalifornském Silicon Valley Paul Davison a Rohan Seth a zpočátku byla omezená jen pro pár vyvolených. V prosinci téhož roku už měla přes 600 tisíc uživatelů, včetně hvězd jako Jared Leto, Ashton Kutcher nebo Oprah Winfrey. Možná i proto měla už po svém uvedení na trh hodnotu přes 100 tisíc dolarů.

autor: jp
Spustit audio