Členové P.M. Bandu zavzpomínali na Petra Muka

23. únor 2015

Dá se říct, že rok 2015 je rokem Petra Muka. Tady je důkaz. Narodil se 4. února 1965, skupina Oceán vznikla v srpnu 1985, jeho nejúspěšnější sólové album Jizvy lásky vyšlo v roce 2000 a Petr odešel 24. května 2010.

Prvním velkým ohlédnutím za jeho kariérou bylo lednové vydání 3CD Platinum Collection. Na konci února přesně v neděli 22. února se v pražském Lucerna Music Baru uskutečnil narozeninový koncert Petr Muk 50 s podtitulem Petrovy písně pro Petra.

V Nočním proudu Jitky Benešové zpěváka připomněli dva hudebníci z P.M. Bandu, který ho doprovázel: Luděk Fiala a Zbyšek Kordač.

Pozemská pouť Petra Muka sice skončila před pěti lety, ale jeho poslání určitě nekončí nedožitou padesátkou, což potvrzuje 77 000 facebookových přátel. Rok Petra Muka teprve začíná a nejrůznějších akcí spojených s jeho jménem bude celá řada.

Čtěte také

autor: jib
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.