Chyba Brabce nezlomila, mladý stoper Sparty rozhodl derby

12. duben 2015

Fotbalisté Sparty nakonec dokázali udolat Slavii 2:1. Těžký zápas prožil stoper letenských Jakub Brabec, který se v úvodu nechal lehce obejít Milanem Škodou a pustil Slavii do vedení. V závěru ale rozhodl o domácí výhře.

„Bál jsem se, aby moje chyba nerozhodla takhle velký zápas. Určitě by mě to mrzelo a teď by to třeba nebylo příjemné období,“ oddychl si po pražském derby Jakub Brabec.

V první půli ale nepůsobil zrovna suverénně a měl s Milanem Škodou obrovské problémy. Už ve čtvrté minutě ho střelec Slavie lehce obešel a otevřel skóre. Dalo se tak předpokládat, že mladý stoper půjde o poločase ze hry.

„Toho jsem se určitě nebál. Fotbal je o chybách a trenéři potvrdili, že mi důvěřují. Nešel jsem do kabiny s tím, že jdu střídat, naopak jsme se snažili vyburcovat, i já sám sebe, abychom druhý poločas otočili,“ vzpomínal na přestávkové dění 22letý obránce.

Nakonec utkání dohrál a navíc se stal v závěru sparťanským hrdinou - v 89. minutě dal totiž rozhodující gól. Trenér letenských Vítězslav Lavička tak mohl být rád, že Brabce nechal na hřišti, i když o jeho stažení ještě v průběhu prvního poločasu uvažoval.

„Ta chyba v úvodu ho na část dalšího průběhu zápasu ovlivnila. Ale Jakub má velký charakter, nenechá se zlomit a zválcovat. Věděl, že udělal chybu, a snažil se to svým výkonem napravit,“ pochválil střelce vítězné branky na 2:1 trenér Lavička.

autoři: mva , vman
Spustit audio