Český rozhlas odvysílá tiskovou konferenci k rozšíření DAB+ a vypínání AM jako videopřenos

16. září 2020

Na tiskové konferenci bude přítomno vedení Českého rozhlasu včetně generálního ředitele René Zavorala, Českých Radiokomunikací i společnosti Škoda Auto.

Český rozhlas přikládá rozšíření digitálního vysílání multiplexu ČRo DAB+ z 80 na 95 procent velkou důležitost. Jedním z důkazů je i to, že čtenáři portálu Digitální rádio budou moci tiskovou konferenci sledovat v reálném čase jako videopřenos. On-line prvek, který toto umožní, bude umístěn přímo na těchto webových stránkách. Tisková konference se koná ve čtvrtek 17. září od 10 hodin, ve stejnou dobu bude na našem portálu publikován také článek s veškerými detaily.

Kromě významných plánů v oblasti digitální distribuce odhalí Český rozhlas také další budoucnost nejstarší analogové distribuce, tedy AM pásem, která provázejí veřejnoprávní médium už od jeho samotného počátku v roce 1923. Fakt, že střední vlny a dlouhá vlna tu s posluchači byly prakticky celé století tak lze považovat prakticky za zázrak. Na tiskové konferenci bude přítomno vedení Českého rozhlasu včetně generálního ředitele René Zavorala, Českých Radiokomunikací i společnosti Škoda Auto.

autor: lukpo
Spustit audio

Související