České Radiokomunikace rozšiřují svůj rozhlasový DAB+ multiplex do Plzně a Ostravy

30. březen 2020

Programová nabídka v obou městech bude stejná jako v Praze. Operátor slibuje, že v květnu, kdy bude nasazen nový headend, tedy koncový bod multiplexu, se má zvýšit i zvuková kvalita, případně dojít k rozšíření sítě.

Rozhlasová síť ČRa DAB+, kterou provozují České Radiokomunikace, se úderem dnešní desáté hodiny dopolední rozšiřuje do Plzně a Ostravy. Na sociální síti Twitter to oznámil Marcel Procházka, ředitel tohoto operátora pro regulaci. Programová nabídka bude totožná jako v Praze, bude tedy obsahovat stanice Hitrádio City, Expres FM, Zet, Rádio Impuls, Evropa 2, Frekvence 1, Blaník, Rockzone, Classic Praha, Rádio Dechovka a Český Impuls.

Posluchači v dosahu této sítě šířené z území hlavního města si stěžují na nízkou zvukovou kvalitu programů, to se však má do budoucna změnit. „V květnu nasadíme nový DAB HedEnd, který nám umožní rozšířit počet stanic a zvýšit zvukovou kvalitu,“ ujistil Procházka. Plzeňský vysílač Košutka fungující na kanálu 6D bude mít výkon 1 kW, Hošťálkovice na kanálu 7D necelých 200 Wattů. Obě stanoviště budou fungovat ve vertikální polarizaci. Doplňkové služby se prozatím nevysílají.

autor: lukpo
Spustit audio

Související