Češi jsou líní bojovat s nadváhou, říká obezitolog

1. duben 2014

Slova jako nadváha, obezita, dieta nebo jak shodit patří k nejhledanějším výrazům v internetových vyhledávačích. Orientovat se v různých nabídkách je obtížné. Hosté pořadu Třináctka Plus obezitolog René Vlasák a organizátor sportovních akcí Richard Gajdoš nás proto pozvali na veletrh Bojujeme s tuky. Uskuteční se v dnech 4.-5. dubna na letňanském výstavišti.

Největším problémem není podle doktora Vlasáka zhubnout, ale váhu si udržet a předejít tzv. jojo efektu. I o tom se budou moci návštěvníci na veletrhu podrobně informovat. Odborníci jim zdarma provedou měření a diagnostikování obsahu tuku, svaloviny a vody v těle. K dispozici mají nejšpičkovější výrobky svého druhu.

Podle doktora Vlasáka je problémem Čechů s nadváhou především lenost. "Problém v redukci váhy není v tom, že nevíme, co máme dělat, ale že se nám to nechce dělat," uvedl v rozhovoru. I na toto téma se na veletrhu Bojujeme s tuky chystá několik odborných přednášek.

Podrobnosti uslyšíte v rozhovoru Štěpánky Duchkové. Poslechněte si.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.