Celkem 201 míst rozdělených do dvou sálů. Projděte se s námi kinem Atlas

18. červenec 2022 13:07

Kino Atlas najdete nedaleko zastávky metra Florenc, v podzemí funkcionalistické budovy bývalého bankovního domu Atlas. Celý objekt navrhli v letech 1935 - 1936 architekti František Josef Stalmach a Jan Hanuš Svoboda. Žáci slavného architekta Josefa Gočára. Kino za tu dobu prošlo nejednou proměnou a neminuly ho ani ničivé povodně.

Dnes je budova pod ochranou Národního památkového ústavu. Kino nabízí divákům dva sály, Malý (modrý) s kapacitou 58 míst a Velký (červený) s kapacitou 143 míst.

„Ten je dobrý pro určitý typ projekcí. Pravidelně tady děláme novinářské předpremiéry distribučních titulů, takže to je ideál. Novinářů přijde 50 až 100, potom tady děláme tiskovou konferenci s těmi tvůrci a to je ta správná atmosféra,“ popisuje Alice Aronová ze společnosti Cinemart, která kino provozuje.

Program Kina Atlas

Malý sál je většinou využíván na promítání dokumentárních snímků nebo animovaných filmů pro děti. „Oba sály jsou digitalizované, můžou se zde promítat 3D projekce, což je v dnešní době nutnost. Ukazuje se, že jak lidé měli dříve velký zájem o 3D projekce, tak dnes zase upřednostňují 2D projekce. To je taková pozoruhodnost v případě těch menších kin.“

Diváci mají také možnost posedět v příjemné kavárně, která ke kinu patří.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související