ČD od soboty zruší část kyvadlových povodňových vlaků v Praze

21. březen 2003

České dráhy od soboty zruší část kyvadlových vlaků, které v Praze zavedly na podporu městské dopravy po srpnových povodních. Zcela zrušeny budou spoje mezi hlavním nádražím a Smíchovem, mezi Masarykovým nádražím a stanicí Běchovice pojede méně vlaků.

Mezi Masarykovým nádražím a Běchovicemi pojede jen několik nejvytíženějších spojů během ranní přepravní špičky v pracovních dnech. Cestující budou moci využívat pravidelné spoje na trati Praha - Kolín ve špičkovém intervalu 30 minut.

Změny se dotknou také autobusových linek 701 a 702 spojujících Nádraží Kyje a Černý Most. Linka 702 se ruší, linka 701 pojede pouze v pracovní dny mezi pátou a dvacátou hodinou. V konečné zastávce na nádraží v Kyjích na ni budou navazovat nejen vlaky do centra Prahy, ale nově i ve směru na Kolín.

Od 22. března také nebudou moci cestující mezi Smíchovem a hlavním nádražím až na několik výjimek využívat jízdenky pražské integrované dopravy pro cestu rychlíky. Končí také přechodné prodloužení doby platnosti jízdenek.

I po obnovení metra poničeného povodněmi patří jízda vlakem mezi nejrychlejší spojení z východního okraje Prahy s centrem. Pravidelná doba jízdy z Masarykova nádraží do Kyjí je 11 minut, do Běchovic pak 16 minut. V sobotu uvede pražský dopravní podnik do provozu poslední dvě ze 17 poškozených stanic. Cestující se tak vrátí i na zastávky Křižíkova a Invalidovna.

Spustit audio