Byl 18 let u losování Sportky a dostával od svého okolí hodně otázek. Postupně z toho vznikla kniha, směje se moderátor Olda Burda

6. říjen 2022 09:00

Neuvěřitelný příběh o jedné absurdní náhodě a nečekaném štěstí. Tak zní podtitul knižní novinky s názvem Výherce, která čtenáře zavede do světa sázek a velkých výher. Autorem knihy je rozhlasový moderátor Olda Burda.

Posluchači Rádia DAB Praha znají jeho hlas z vysílání, hraje také jako DJ na nejrůznějších akcích, ale 18 let byl vidět i na televizních obrazovkách při losování Sportky.

Václav Müller a Olda Burda během natáčení rozhovoru

„Dostával jsem poměrně hodně otázek, jestli je to všechno regulérní, jestli smím taky sázet, jestli smím i vyhrávat. Každý se se mnou chtěl dohodnout na nějaké výhře za určitá procenta. Když to probíhalo už pár let, tak jsem si říkal, to by bylo fajn z toho udělat knížku. Postupně se to dávalo dohromady, až je na světě,“ popisuje Olda Burda.

K napsání knihy mu pomohlo také setkání s Markétou Dočekalovou, která je autorkou učebnice tvůrčího psaní. „Pomohla mi dát tu knížku dohromady. A vlastně má i lví podíl na tom, že to vyšlo, takže za mě jí patří veliký dík,“ dodává autor.

Než se Výherce dostal na pulty knihkupectví, chvíli to trvalo, vydavatel se hledal téměř 5 let. Odhalí kniha i nějaká tajemství ze světa sázení? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Václav Müller ,
Spustit audio

Související