Budu si toho zatraceně vážit, až budu moct stát zase na pódiu,“ říká mladá zpěvačka Tereza Balonová

25. duben 2020

Už zvládla vyhrát Portu, koncertovala s kapelou Jelen, předskakovala kapele Divokej Bill a v současné době chystá novou desku. Ze všeho nejvíc se ale těší na to, až bude moci zase koncertovat. Do pořadu Host Lenky Vahalové přišla mladá zpěvačka Tereza Balonová.

Opatření kvůli koronaviru se dotkla i Terezy Balonové. „Tak já jsem z toho nejdřív byla docela na mrtvici, protože mi zrušili všechny koncerty a školu, což v maturitním ročníku není dobrá zpráva. Ale zvykla jsem si na to a vlastně jsem na jednu stranu vděčná, že jsem se hodně vyklidnila. Mám čas sama na sebe, mám více času na tvorbu a teda i více času na přípravu k maturitě.“

Jelikož je mladá zpěvačka v maturitním ročníku, tak si naštěstí na letošní jaro moc koncertů neplánovala. „Ale měla jsem nějaké hraní. Měla jsem hrát třeba na narozeninách časopisu Headliner.“ A jak to vidí na podzim? „Já doufám, že už by se mohlo zase vše rozjet, je to moje přání. Chybí nám to hraní, všem muzikantům. Ten pocit stát na tom pódiu a předávat nějakou emoci, mít kontakt s těmi lidmi… Budu si toho zatraceně vážit, až budu moct stát zase na pódiu,“ říká.

Hrála i beach volejbal

Tereza Balonová kromě zpěvu hrála od osmi let beach volejbal. Sport miluje, ale musela si vybrat. Zvítězila hudba. Pohyb nyní bere jako koníček.

V současné době připravuje novou desku. „Dávám si na čas. Chceme udělat pořádnou desku.“ Kdy tedy nové album vyjde, zatím neví. „Buď na konci roku, nebo příští rok.“

Celý díl si pusťte v audioarchivu nebo na audioportále mujRozhlas.

autoři: Lenka Vahalová , jp
Spustit audio