Brzobohatý, Dyk, Jandová, Raego a Lounová. Zpěváci v klipech děkují profesím „v první linii“

31. březen 2020

Všem profesím, které bojují v první linii proti šíření koronaviru, děkují i muzikanti. Ondřej Brzobohatý, Vojta Dyk a Marta Jandová natočili nový videoklip Život,  Raego s Olgou Lounovou zase song Nesmíš to vzdát.

Nové hity patří především lékařům a zdravotnickému personálu, hasičům, policistům, vojákům, prodavačům, sociálním pracovníkům, kuchařům, skladníkům, pilotům a dalším. Brzobohatý, který přizval k nazpívání své nové autorské písně Život Martu Jandovou a Vojtu Dyka navíc zveřejnění klipu spojil s žádostí o finanční příspěvek České asociaci sester.

„Přál jsem si, aby sestry věděly, že mají podporu široké veřejnosti, a aby ta podpora byla nejlépe materiální. Proto jsem oslovil prezidentku České asociace sester Martinu Šochmanovou s nápadem, zda by asociace vytvořila transparentní účet, a rozhodl jsem se, že se pokusím písničkou Život přimět další lidi, možná i firmy, aby sestrám, ale nejen jim, poslali peníze, z nichž by mohly být následně hrazeny poukázky na služby, které jim pomůžou k zaslouženému relaxu,“ uvedl Brzobohatý.

Povzbudit důležité profese chtěli i Ladislav Pham vystupující pod jménem Raego a Olga Lounová. Složili proto píseň Nesmíš to vzdát. „Touhle písní jsme chtěli ukázat, že ti zdánlivě neviditelní hrdinové, co mezi námi jsou, si zaslouží největší potlesk, ale zároveň i veřejné poděkování, aby si všichni uvědomili, co pro nás dělají. Chtěli jsme všem těmto lidem dát sílu a vyjádřit, že si toho nesmírně vážíme, co pro nás dělají,“ sdělil zpěvák, herec, moderátor a textař Raego.

autor: jp | zdroj: ČTK

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.