Bratři z Nizozemska půjdou za napadení číšníka v Praze na pět a pět a půl let do vězení

15. říjen 2019 12:54

Vrchní soud poslal dva bratry z Nizozemska na pět a pět a půl let do vězení s ostrahou. Jejich loňské napadení číšníka v centru Prahy vyhodnotil jako výtržnictví a těžké ublížení na zdraví. Obě strany proti závěru můžou podat dovolání. Jestli to ale udělají, ještě není jasné. Státní zástupkyně Kateřina Boudová chce počkat na písemné vyjádření soudu.

Devětadvacetiletý Armin a o tři roky starší Aräsh přicestovali v dubnu 2018 do české metropole s dalšími přáteli na rozlučku se svobodou. Na zahrádce restaurace u obchodního centra Quadrio se skupina dostala do sporu s obsluhou, protože si do podniku přinesla vlastní alkohol a odmítala odejít.

Z následné bitky vyšel nejhůře číšník, který přispěchal na pomoc manažerovi restaurace. Po útoku zůstal ležet v bezvědomí s komplikovanými zlomeninami lebky a s krvácením do mozku.

Městský soud bratrům letos v dubnu nepravomocně uložil šest a pět let vězení za těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Státní zástupkyně chtěla pro oba muže přísnější, alespoň desetileté tresty a vyhoštění z Česka na neurčitou dobu. Skutek chtěla kvalifikovat jako pokus o vraždu.

autor: Kristýna Vašíčková | zdroje: iROZHLAS.cz , ČTK
Spustit audio