Božská komedie - Nebe, Peklo, Očistec s prvky virtuální reality bude k vidění ještě týden.

11. červenec 2020

Zbrusu nová BOLD Gallery, která dotváří obraz pražských Holešovic jako nejvýznamnějšího pražského art districtu současnosti, prodlužuje výstavu experimentální malířky Radky Bodzewicz. Její doposud největší autorskou výstavou s názvem Božská komedie tak budou moci návštěvníci vidět až do 18. července.

Ke skvěle zvládnutým tradičnějším výtvarným technikám přidala nyní mladá umělkyně do výstavy prvky virtuální reality, umožňující divákům rozšířit zážitek z uměleckého díla do další dimenze pomocí aplikace Artvive.

„V klasické malbě na podložce se nikdy nestane, že se barva dostane někam jinam než na tu plochu, se kterou počítáte. Ve virtuální realitě je možné malovat do dalších rozměrů," vysvětluje techniku Radka Bodzewicz a dodává: „Vzhledem k tomu neomezení a také zcela odlišnému principu musím ale počítat úplně s jiným kanálem, ze kterého vychází inspirace. Neovlivňuje mě okolí, světlo, barva."

Většinu obrazů na výstavě tedy divák dokáže za pomocí svého mobilního telefonu či tabletu rozpohybovat a nalézt v nich úplně nový rozměr.

autoři: Václav Müller , KZ
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka