Blíží se svátek všech cestovatelů. Festival Kolem světa nabídne příběhy desítek dobrodruhů

24. listopad 2022 09:00

Další ročník největšího cestovatelského festivalu v České republice můžete o víkendu navštívit Clarion Congress Hotelu v Praze. Představí se více než 70 cestovatelů, horolezců, dobrodruhů, fotografů a filmařů.

Celý festivalový program bude rozdělen do 5 programových sálů, ve kterých vás čeká výlet do mnoha světových lokalit. Bude to třeba Kolumbie, Island, Španělsko, Nový Zéland, Slovinsko, Grónsko, Pamír, národní parky USA, Kyrgyzstán, Kazachstán, Sibiř, Afrika a dalších.

Velký sál obsadí známí cestovatelé jako Petr Horký, Petr Jan Juračka nebo Pavel Svoboda, horolezci Jan Trávníček a Marek Holeček a také dálkoví trekaři Jakub Šolc nebo Nicolette Havlová.

O svých zkušenostech na cestách přijdou pohovořit i fotografové a reportéři jako jsou Markéta Kutilová, Jan Šibík a nebo Garik Avenasian.

Potřetí vystoupí na festivalu také Pavlína Zychová, tentokrát se zážitky z Egypta, kde cestovala s kamarádkou. „Velice nás překvapilo, jak to byla bezpečná země. A kolik úžasných míst, lidí a příležitostí se tam skýtalo,“ vzpomíná.

Na tři tisíce kilometrů dlouhé cestě vystřídaly 10 dopravních prostředků. Co ji nejvíce překvapilo? A jak strávily noc v poušti? Poslechněte si celý rozhovor s Pavlínou Zychovou.

Festival Kolem světa můžete navštívit v sobotu 26. a neděli 27. listopadu v Praze 9.

autoři: Václav Müller ,
Spustit audio