Bavorský Bamberg už šíří signál čtyř DAB+ multiplexů, nově i celoplošné sítě Antenne DE

3. prosinec 2020

Z bavorského vysílače Ochsenkopf si mohou majitelé digitálních rádií nově naladit stanice 80s80s Radio, Absolut TOP, Absolut BELLA, Absolut HOT, Absolut OLDIE, ANTENNE BAYERN, ROCK ANTENNE, RTL RADIO a TOGGO Radio.

Telekomunikační společnost Media Broadcast oznámila spuštění celoplošného DAB+ multiplexu Antenne DE také z bavorského vysílače Bamberg. V současné době jsou tak z této kóty šířeny hned čtyři rozhlasové sítě. Nově si odtud mohou majitelé digitálních rádií naladit programy 80s80s Radio, Absolut TOP, Absolut BELLA, Absolut HOT, Absolut OLDIE, ANTENNE BAYERN, ROCK ANTENNE, RTL RADIO a TOGGO Radio. Telekomunikační regulátor zkoordinoval pro tuto síť výkon 10 kW ve vertikální polarizaci.

Stejně jako v dalších koutech Německa i tento vysílač funguje na kanálu 5D. V jednofrekvenční síti SFN je tak tato kóta zapojena na stejnou frekvenci jako například bavorský Ochsenkopf, který výrazně promlouvá do přeshraničního pokrytí multiplexu na území Čech. Právě Ochsenkopf začal šířit signál sítě Antenne DE před několika dny. V případě tohoto multiplexu je u bavorských vysílačů zvolen jednotný výkon 10 kW. Pokrytí pro letošní rok je dokončeno, další vysílače přijdou na řadu v následujících měsících.

autor: lukpo
Spustit audio

Související