Bára Vaculíková: Neumím být sama se sebou. O samotě snadno propadám smutkům

2. červen 2019

Znáte ji z Yellow Sisters, ze sólového projektu Diva Baara i z populárního projektu Mateřská.com. Vystudovaná novinářka se ale dlouho hudbě věnovat nechtěla, a to i přesto, že jí byla od malička obklopená. V otevřeném rozhovoru se Bára Vaculíková rozpovídala nejen o hudbě, ale také o svém někdejším boji s bulimií.

„Já jsem vždycky ráda psala a rodiče si navíc moc přáli, abych měla vysokou školu, proto jsem studovala žurnalistiku. Dnes jsem moc ráda, že mám z té školy spoustu skvělých kamarádů, kteří navíc působí v různých médií a to se hodí…,“ směje se zpěvačka.

Přestože dnes u ní hraje hudba prim, v dětství to tak ani zdaleka nebylo. Traduje se dokonce historka, jak jednou kvůli cvičení na klavír vyhrožovala skokem z okna. „Máma na mě nijak zásadně natlačila, jen mě chtěla naučit řádu a pravidelnosti. Při hře na nástroj ale musí mít člověka naprosto jasnou motivaci. Dnes sice skládám na piano a na ukulele, ale vidím, že mi ten základ z dětství chybí.“

Kromě hudby dětství dcery Petry Černocké ovlivnil i rozvod rodičů a jejich další partneři, se kterými ne vždy dobře vycházela. S partnerskými vztahy si ostatně usměvavá zpěvačka také užila své. To všechno spolu s problémy v pubertě vyústilo do velkých psychických problémů. Bára Vaculíková onemocněla bulimií a pomohl jí až roční pobyt v Austrálii. „Jak jsem se odpojila od rodičů a začala bydlet sama, tak jsem zjistila, že vlastně neumím být sama se sebou. O samotě snadno propadám smutkům. Tehdy jsem to neuměla zvládat...“

Celý rozhovor s Bárou Vaculíkovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu a nezapomeňte se podívat i na videozáznam z natáčení.