Autokino u Divoké Šárky končí. Organizátoři nesehnali peníze

7. květen 2020

Autokina zažívají v době koronavirové návrat a v Česku si lidé můžou vybrat hned z několika drive-inů. Sledování filmů z autosedaček u nás v době pandemie částečně nahradilo návštěvy kinosálů, které zůstávají uzavřené do nadcházejícího pondělí.

V Praze lidé můžou k filmu v autosedačkách usednout například u Letiště Václava Havla nebo na Nákladovém nádraží Žižkov. K nim se mělo připojit i autokino na parkovišti Džbán nedaleko Divoké Šárky. Organizátoři ale nesehnali dostatek peněz a středečním prvním filmovým večerem tak i skončili. Iniciátoři projektu Drive-In Kino Praha ve facebookové události uvedli, že na vlastní náklady ve středu promítli oscarový snímek Tenkrát v Hollywoodu režiséra Quentina Tarantina. Už zakoupené vstupenky na další promítání mohou lidé vrátit a dostanou zpátky peníze.

Drive-In Kino Praha vzniklo podle vyjádření zakladatelů jako neziskový projekt čtyř přátel, kteří chtěli oživit a podpořit kulturní scénu během omezení v době koronavirové epidemie. „Bohužel se nám do poslední chvíle nepodařilo dosáhnout na podporu z veřejných ani soukromých zdrojů a předprodat dostatečné množství vstupenek, abychom mohli uhradit enormní náklady spojené s realizací. V této situaci tak nemůžeme jinak než od projektu odstoupit a filmový pop-up festival pod širým nebem pro tuto chvíli s výjimkou představení Tenkrát v Hollywoodu zrušit, uvedli autoři projektu. Dál věří, že v budoucnu přece jen budou schopni autokino provozovat, a popřáli štěstí podobným projektům v hlavním městě.

Kina se divákům znovu otevřou 11. května za přísných opatření. V sále může být maximálně 100 lidí, každá druhá řada musí zůstat neobsazená a v jednotlivých řadách lze prodat nejvýš dvě sedačky vedle sebe. Návštěvníci i pracovníci kina musí nosit roušky a lidé by měli vstupenky nakupovat raději přes internet.

autoři: mac , jp | zdroj: Radio Wave
Spustit audio