Autobusové nádraží na Černém Mostě by mělo projít do dvou let rekonstrukcí, doufá starosta Prahy 14

Starosta Prahy 14 Radek Vondra z TOP 09 prozradil, kdy se konečně zrekonstruuje autobusový terminál na Černém mostě a zda i Praha 14 zavede modré parkovací zóny.

Praha 14 za posledních 25 let zdvojnásobila svůj počet obyvatel. Díky tomu se městská část snaží místo pro obyvatele zlepšit. Jenže má stále jeden černý puntík, a tím je autobusové nádraží Černý Most.

„Díky tomu, že vyrostlo sídliště Černý Most, tak se stalo vstupní branou pro celé střední Čechy do Prahy. Terminál Černý Most za těch 20 let, v době kdy vnikl, neprošel žádnou zásadní rekonstrukcí a je to na něm vidět,“ říká starosta Vondra.

„Konečně v posledních roce se začaly věci hýbat. Je připravená rekonstrukce, připravuje se návrh, jak by měl terminál vypadat. Myslím si, že v průběhu dvou let se konečně promění,“ myslí si.

A na co nového se můžete těšit? „Budou se měnit lávky, budou tam nová skla, nový informační systém, bude tam nové osvětlení…,“ uvádí příklady starosta.

Modré zóny se Praze 14 nevyhnou

Modré zóny čekají v budoucnu i Prahu 14. „Já to považuji za poslední řešení, ale nevyhneme se mu. Důvod je ten, že sídliště, ať už hloubětínské nebo Černý Most, tak v době, kdy vzniklo, tak lidi měli jedno auto na 10 rodin. A dneska, většina obyvatel Středočeského kraje, tak zanechá svoje auto při příjezdu někde v ulicích Černého Mostu nebo v Hloubětíně. Pro nás je důležité zajistit parkování pro místní, ale umožnit i Středočechům zaparkovat na jiných místech,“ vysvětluje Radek Vondra.

Zajímá vás, jaké změny čeká Hloubětín nebo Kyje? Poslechněte si celý rozhovor v audioarchivu.

autoři: Štěpánka Duchková , jp
Spustit audio