Australská sbírka na pomoc popáleným zvířatům je velmi úspěšná. Přispěli jste už 23 milionů korun!

11. srpen 2020

Loňský podzim byl pro obyvatelé Austrálie katastrofou. Zemi totiž zasáhly ničivé požáry, které postihly jak obyvatele, tak i tamní jedinečnou přírodu. Zoo Praha se jim proto rozhodla pomoct a uspořádala Australskou sbírku, do které můžete stále přispívat.

„Když jsem se tak po třech dnech podíval, kolik na tom účtu je, tak už tam bylo asi 800 tisíc korun,“ říká ředitel zoologické zahrady Miroslav Bobek.

A kam peníze putovaly? „My jsme úplně bezprostředně posílali prostředky na pomoc popáleným zvířatům, na koaly s popálenými tlapkami. Ty další prostředky jsme rozdělovali a ještě rozdělujeme a jsou určeny na to, abychom pomohli ochraně druhů.“

Do australské sbírky jste doteď přispěli téměř 23 milionů korun. A stále můžeže pomáhat. Více se dozvíte zde.

Létající redaktorka s ředitelem Zoo Praha Miroslavem Bobkem

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.