Antenne 1, Regenbogen 2 a Rock Antenne vstoupily do DAB+ v Bádensku-Württenbersku

21. prosinec 2017

Signál zmíněných stanic tak bude možné zachytit i na známých dálničních tazích A5, A6 a A7. Ve spolkové zemi je aktuálně k dispozici signál čtrnácti veřejnoprávních a šestnácti soukromých programů.

Nabídku digitálního rozhlasového vysílání DAB+ rozšířily v německé spolkové zemi Bádensko-Württenbersko rozhlasové stanice Antenne 1, Regenbogen 2 a Rock Antenne. Stalo se tak díky rozhodnutí tamního regulátora LFK, který o tomto kroku rozhodl začátkem prosince. Všechny tři stanice se staly součástí multiplexu DRS BW fungujícího na kanálu 11B. Signál těchto programů je tak například dostupný ve Stuttgartu, Ulmu i Heidelbergu.

Signál zmíněných stanic tak bude možné zachytit i na známých dálničních tazích A5, A6 a A7. Ve spolkové zemi je aktuálně k dispozici signál čtrnácti veřejnoprávních a šestnácti soukromých programů. Pro digitální rozhlas v dané německé spolkové zemi jde o velký úspěch, protože k dispozici už mají v tuto chvíli majitelé DAB+ přijímačů signál všech regionálních soukromých většiny místních okruhů. Za zmínku stojí zejména zahájení distribuce Rock Antenne, která je dalším programem dostupným z Bavorska. Jde o sesterský program Antenne Bayern. Nabídku v Bádensku-Württenbersku dále doplňuje celoplošná síť se třinácti stanicemi.

autor: lukpo
Spustit audio