Anonym nahlásil bombu u sněmovny. Policisté nic nenašli

24. září 2019 13:38

Pyrotechnici prohledávali Poslaneckou sněmovnu v centru Prahy, kde byla nahlášena bomba. V okolí byly uzavřeny ulice. Serveru iROZHLAS.cz to řekl předseda sněmovny Radek Vondráček (ANO). Informaci potvrdilo také Policejní prezidium.

„Anonym poslal na hasiče oznámení, že uložil okolo budov Poslanecké sněmovny výbušniny. Probíhá pyrotechnická prohlídka,“ napsal v SMS zprávě pro iROZHLAS.cz předseda sněmovny Radek Vondráček v době, kdy policisté zasahovali.

Útok podle Vondráčka mířil na parlament a další instituce. Policisté při pátrání uzavřeli Sněmovní ulici, Valdštejnskou od Malostranské a Tomášskou ulici. K hlavnímu vchodu Sněmovny nikdo nesměl, vstup byl možný jen z Malostranského náměstí.

Informaci potvrdil serveru iROZHLAS.cz i Schön. „Kolegové z hasičského záchranného sboru přijali oznámení o uložení nástražného výbušného systému v okolí sněmovny, na místě aktuálně probíhá opatření,“ řekl.

Policisté začali budovy a její okolí probledávat před polednem. Schön v době zásahu dodal, že nelze předpovídat, jak dlouho budou policisté místo ohledávat. „Jsou tam kolegové z pyrotechnické služby, kteří provádějí prohlídku budovy a jejího okolí,“ přiblížil zásah.

autoři: kno , dok | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio