Angelo z Kelly Family se vrátil do Prahy s novým CD

16. duben 2012

Angelo Kelly, nejmladší člen kdysi velmi známé rodinné kapely The Kelly Family, se po letech vrátil do Prahy. Při dvouhodinové show v Divadle U Hasičů představil své nové sólové CD Off Road a připomněl i některé písně, které před lety ovládaly evropské hitparády. V nenucené atmosféře divadla v sedě na pódiu s Angelem mluvila redaktorka Evelyna Kulíšková.

Vzpomínáte na dva kluky nebo možná holky, kteří zpívají a všichni po nich šílí? Potom ale jako by se po nich a jejich sourozencích země slehla. Kelly Family a blonďatý benjamínek Angelo. Dnes už ale třicetiletý otec čtyř dětí, který i bez vyprodaných hal a šílejících fanoušků vypadá velmi spokojeně.

Mám se fakt dobře. Všichni jsme založili vlastní rodiny, začali vlastní život. A jako celá rodina už společně nevystupujeme. Já jsem začal se sólovou kariérou asi před 7 lety, ale samozřejmě už ne ve velkých halách nebo televizních show. Je to pro malé, ale milé publikum, které si mě ještě pamatuje a to je fajn, já jsem za to rád," říká Angelo.

Angelo zavítal do Prahy při svém turné s novým CD Off Road. Když ještě hrál s Kelly Family, seděl Angelo nejčastěji u bubnů. Jako učitel hry na bicí se také nějaký čas živil. Pak mu to prý ale přece jen nedalo - touha dělat muziku byla silnější, směje se.

„Myslím, že teď jsou moje písničky lepší než byly třeba před 10 lety a jsou jiné, protože i já jsem jiný. Když jsem začal, zpíval jsem víc o minulosti, o tom, co jsem zažíval s rodinou. Bylo to něco jako terapie. Teď zpívám o tom, co je teď, co prožívám s dětmi a manželkou. Už máme vlastní příběh, který chceme vyprávět."

Angelo Kelly v Praze

Děti a manželka Kira s Angelem také pravidelně vystupují na pódiu. Zatím je to baví. A kdo si hraje, nezlobí.

Na mém novém albu zpívají děti se mnou několik písniček a doprovázejí mě i na části koncertu. Fakt je to baví - zpíváme spolu a hrajeme taky na bicí. Nevím, jak dlouho to ještě budou chtít dělat a k čemu to povede, ale dokud je to baví, tak jim chci dát tu možnost," popisuje, co sám v dětství zažil mladý Ir, který se stejně jako většina z jeho mnoha sourozenců, narodil ve Španělsku a největší část života prožil v Německu.

Ale ani tam se necítí být doma.

Dobře se cítím v Irsku, je mi fajn i v Německu, kde mám hodně přátel, ale není to můj domov. To ten autobus, co stojí venku před divadlem. To je teď náš domov! Není to nic moc, ale cítíme se tam prostě doma. Cestování a bydlení tam je super, takže je to teď prostě domov."

Angelo Kelly kočovné geny po rodičích opravdu nezapře. Ve svém mobilním domově bude po Evropě a možná i dál cestovat až do Vánoc. Vrátit se přitom stihne i do Prahy. 8. prosince v Divadle U Hasičů jej můžete opět slyšet zpívat na předvánočním turné.

autor: eku
Spustit audio