Andrej Babiš: Nikdy neodstoupím. Nikdy, nechť si to všichni zapamatují

16. listopad 2018 09:45

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš dnes 16. listopadu řekl, že ze své funkce nikdy neodstoupí.

Před svým odletem do Bruselu ráno zopakoval, že aktuální politickou situaci v souvislosti s kauzou Čapí hnízdo a údajným únosem svého syna na Krym nevnímá jako krizi.

Prezidentovi poděkoval za podporu

„Já vám říkám, že žádná krize není. Nejsou žádná fakta, žádný únos nebyl, to jsou všechno lži. Chci vám říct, že nikdy neodstoupím. Nikdy, nechť si to všichni zapamatují. Pokud budu odvolaný, fajn,“ uvedl Andrej Babiš. „Chci poděkovat panu prezidentovi, jsem strašně rád, že mě podpořil, chci poděkovat panu senátorovi Čunkovi, který mě podpořil.“

Prezident Zeman včera v televizi Barrandov řekl, že pokud poslanci vysloví vládě nedůvěru, pověří sestavením kabinetu znovu Andreje Babiše.

„Pláč trucovitého dítěte“

Opozice Babiše vyzvala, aby odstoupil z funkce. Podle předsedy Starostů a nezávislých Petra Gazdíka je dění kolem premiéra za hranou a bude požadovat jeho rezignaci.

„Považuju to za pláč trucovitého dítěte, kterému berou jeho hračku. Pan premiér je trestně stíhaný, bohužel, jestli kolem jeho syna jsou za všemi hranami toho, co se tu dělo v nejdivočejších částech 90. let,“ říká Petr Gazdík a pokračuje: „On sám šel do politiky proto, aby zvýšil politickou kulturu. To, co provádí, rozhodně politickou kulturu nezvyšuje.“

Předseda Pirátů Ivan Bartoš dnes 16. 11. rozeslal předsedům opozičních stran SMS zprávu, ve které je žádá o mimořádnou schůzi. Ta by se měla konat příští úterý 20. 11.

Spustit audio

Související