Aleš Brichta bude mít jako první rocker v Česku svou poštovní známku

13. prosinec 2019

Poprvé v historii bude český rocker na poštovní známce. Uvidíte na ni Aleše Brichtu, který letos oslavil šedesátiny a zároveň má čtyřicet let své hudební kariéry.

Poštovní známku vydá Česká pošta 19. prosince. Známkový sešitek s osmi motivy pokřtí Aleš Brichta v ten samý den v Praze na „Rockových Vánocích na Barče“. Kmotrem bude Petr Janda. Předpokládá se, že o známky bude velký zájem. Do prodeje půjde totiž jen 1250 kusů.

Aleš Brichta

„Když jsem kdysi skládal text jednoho z největších hitů mé původní domovské skupiny Arakain, a sice…. Někoho baví sbírat si známky, někdo moc pije a někdo píše, má svoje chyby svý slabý stránky…, vůbec jsem tenkrát netušil, že bych se kdy sám na známkách objevil,“ říká k tématu sám Aleš Brichta.

Nominální hodnota známky je 19 korun, což znamená, že za tuto cenu zásilku můžete rozesílat v rámci České republiky. Koupíte ji na www.brichta.cz.

autor: jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.