Akvapark Šutka v Praze 8 se rozroste. Magistrát chce areál dostavět

29. leden 2020 11:33

Vedení Prahy plánuje dostavět areál akvaparku Šutka. Vzniknou tam místa na sportování a restaurace. Náklady jsou odhadovány na desítky milionů korun.

„Šetřilo se a spěchalo na to, aby to bylo otevřené co nejdříve a zapomnělo se na to, že by se měla dodělat i volnočasová část. Dnes se k volnočasovému areálu dokončuje projektová dokumentace. V průběhu několika týdnů by mělo být připraveno, jak to bude dokončeno,“ řekl pražský radní Jan Chabr (TOP 09). Nově by tam měly vzniknout restarace, tělocvična, sportovní sál a wellness centrum.

Na Šutce nyní fungují bazény, tobogány a relax zóna. Dodělávky by měly vyjít přibližně na 75 milionů korun. „Objem investic bude záležet i na té restauraci a jejím vybavení kuchyně a podobně. My se snažíme najít cestu, aby větší část platil budoucí nájemce nebo provozovatel,“ řekl Chabr.

Šutka se veřejnosti otevřela 17. ledna 2013. Stavěla se od konce roku 1987 a předpokládaný termín otevření byl rok 1994. Kvůli nedostatku peněz a restituci pozemků byly ale práce několikrát zastaveny. Praha za vybudování areálu zaplatila 748 milionů korun.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio