Agresivní opilec napadal pěstmi kolemjdoucí

4. únor 2019 14:41

Opilce, který pěstmi napadal v Hájích kolemjdoucí, si všiml operátor kamerového systému městské policie. Muž nakonec skončil s pouty na rukou u policistů na služebně.

Případ se stal z neděle na pondělí, kdy muž na zastávce MHD u metra Háje napadal kolemjdoucí. Když na místo přijela autohlídka, muž ležel na chodníku a nebyl schopen sám vstát. Strážníci mu pomohli postavit se zpět na nohy a posadili ho na nedalekou zídku. „Při kontrole totožnosti se začala agresivita muže obracet vůči strážníkům. Jednomu dokonce poškodil uniformu, proto byl za pomoci hmatů a chvatů zpacifikován,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Dvaatřicetiletý agresor proto dostal pouta. Byl mu také proveden orientační test na alkohol s pozitivním výsledkem 2,47 promile. „Pro podezření ze spáchání trestného činu byl omezen na osobní svobodě a předán Policii ČR k dalšímu opatření. Při donucovacích prostředcích došlo k drobnému poranění agresora, proto byla na místo přivolána i záchranná služba,“ dodala Seifertová.

autor: jp