AC/DC se vrací! Kapela vydala po šesti letech k připravovanému albu nový singl Shot In The Dark

7. říjen 2020

Australská hardrocková kapela vydá v pátek 13. listopadu své sedmnácté studiové album Power up. Aby fanoušky nalákala, ve středu ráno z nové desky po šesti letech zveřejnila první singl s názvem Shot In The Dark.

Jde o kratší píseň, která trvá jen tři minuty a šest vteřin. Podle Rolling Stone v ní AC/DC nepřichází s žádnými experimenty, ale přináší klasický zvuk, kterým se kapela založená bratry Youngovými proslavila.

Album – a tedy i singl – natáčí kapela AC/DC ve staré sestavě. K jediné stálici, poslednímu žijícímu zakladateli kapely a hlavnímu kytaristovi Angusi Youngovi se vrací hlavní zpěvák Brian Johnson, který měl problémy se sluchem. Proto ho musel na posledním turné k albu Rock or Bust nahradit zpěvák Guns N' Roses Axl Rose.

Vrátil se také baskytarista Cliff Williams, který nedávno ukončil členství v kapele, protože se cítil unavený. Za bicími vystřídal Chrise Sladea Phil Rudd, který hraje s AC/DC s přestávkami od roku 1975, ale v poslední době měl problémy s drogami a zákonem. Zesnulého Malcolma Younga jako druhého kytaristu nahradil jeho synovec Stevie Young.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

ARE YOU READY? #PWRUP ⚡

Příspěvek sdílený AC/DC (@acdc),

autoři: pj , jp