Absolut Germany volbou číslo 1 pro německojazyčné interprety

16. červen 2023

Digitální rozhlasová stanice Absolut Germany, která oslavila v těchto týdnech své první narozeniny, nasazuje v rekordně krátké době novinky z německé hudební scény a velmi často se stává místem, kde právě tady mohou posluchači slyšet poprvé skladby oblíbených interpretů. Stanice je součástí DAB+ multiplexu Antenne Deutschland, který je v Čechách zachytitelný na kanálu 5D.

Čtěte také

Právě blok Der New Music Friday, který je ke slyšení každý pátek, se stal pomyslným vrcholem programu Absolut Deutschland a dosahuje na čistě digitální stanici nejvyšší poslechovosti. Díky nasazení do vysílání právě poslední den pracovního týdne je možné slyšet skladby, které byly publikovány jen pár hodin nazpět. Pátek patří tradičně v tomto směru již tradičně ke dnům, kdy nejvíce interpretů vypouští své novinky včetně předních hudebních hvězd.

Rozhlasová stanice Absolut Germany se etablovala mezi umělci i samotnými vydavatelskými domy, neboli labely. V posledních měsících do vysílání přicházeli a odcházeli nováčci jako Faye Montana a také hudebníci jako Alle Farben, David Puentez a Leony. Výsledky Mediální analýzy 2023 Audio I hovoří jasně. Mirko Drenger, generální ředitel Antenne Deutschland, potvrdil, že právě Antenne Deutschland v posledních měsících výrazně příspívá k růstu celé skupiny.

autor: lukpo
Spustit audio

Související