Vektor Technická jako místo k odpočinku, zábavě i práci. Dejvický kampus se dočasně proměnil a nabízí bohatý program

30. květen 2022

Vektor Technická, tak se jmenuje společensko-vědecký prostor kampusu v Dejvicích. Ulice, kudy dřív jezdila auta, se teď na tři měsíce proměnila v místo pro venkovní učení i pořádání kulturních akcí. S koordinátorem projektu Hynkem Pátým zde natáčela naše létající redaktorka Sabina Vosecká.

Čtěte také

Nový prostor k odpočinku, práci i zábavě si ulice Technická zachová až do konce června. „Tahle tříměsíční uzavírka Technické má za úkol ukázat, jak by ta ulice fungovala, kdyby byla aktivně využívaná. Kdyby studenti, zaměstnanci i obyvatelé Prahy 6 měli prostor tady trávit čas,“ přibližuje Hynek Pátý.

Vektor Technická je pilotním projektem, který vychází z koncepce revitalizace Kampusu Dejvice, plánované velké proměny celého prostoru. Součástí dočasné změny ulice je bistro, kavárna i mobiliář a amfiteátr. „Slouží k tomu, aby tady mohly být otevřené hodiny. Ta sedátka a stolečky navrhli studenti architektury.“

Vektor Technická slouží nejen k pořádání kulturních akcí, ale konají se tu také přednášky a semináře

Program nabízí široké spektrum akcí. „Jsou tady koncerty, studentské akce, festivaly i tematické bloky, kdy se pojme jedno téma z různých úhlů. Odborníci z různých škol tady přednášejí venku,“ dodává Hynek Pátý.

Poslechněte si celou reportáž z Kampusu Dejvice.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související