Frontman kapely The Tap Tap o filmu Postiženi muzikou: Chceme lidem zprostředkovat to, co na koncertech nevidí

Jak to vypadá s dostavbou pražského Jedličkova ústavu? A kdy se v kinech objeví nový film o kapele The Tap Tap složené z tělesně postižených studentů a absolventů škol tohoto ústavu? Hostem pořadu K věci byl kapelník skupiny The Tap Tap Šimon Ornest.

Jedličkův ústav se zaměřuje na výuku a integraci dětí s handicapem už mnoho desítek let. Budovu ústavu teď čekají změny a brzy se dočká dostavby. „Teď směřujeme k územnímu rozhodnutí. Ten původní odhad byl, že nová budova by měla být dokončena v roce 2021 nebo nejpozději v roce 2022. Jedná se zhruba o dvacetiletý plán toho, jak rozšířit a zkvalitnit výukové programy ve školách Jedličkova ústavu,“ přibližuje Šimon Ornest.

The Tap Tap

O skupině The Tap Tap vnikne nový dokument Postiženi muzikou od Radovana Síbrta. V českých kinech ho uvidíte od konce září, premiéru má 24. 9. „Jednalo se o víc jak čtyřletý časosběr a už jsme dlouho předtím přemýšleli, že bychom chtěli nějak zprostředkovat našim fanouškům to, co na koncertech nevidí, že je to taky velmi podstatná součást šoubyznysu a možná i úspěchu.“ V dokumentu si lze všimnout, že je Šimon Ornest přísný kapelník. „V tom filmu je jasně vidět, proč to tak je a k jakým výsledkům to vede,“ vysvětluje.

Pokud chcete podpořit kapelu The Tap Tap, tak můžete v sobotu 19. září na festivalu Pojď dál. „Bude to takový minifestiválek. V téhle době skutečně ekonomika celého našeho spolku a kapely The Tap Tap se totálně zhroutila.“

Poslechněte si celý rozhovor na audioportále mujRohlas.

autoři: Štěpánka Duchková , jp