Chcete si zkusit vsadit na dostihy? Vyberte si koně, který se vám nejvíc líbí, radí šéf závodiště v Chuchli

Jak to vypadá s renovací chuchelského závodiště? A ovlivní letošní dostihovou sezónu pandemie koronaviru? Na to odpovídal v pořadu K věci ředitel závodiště Chuchle Arena Martin Pecka.

Chuchelské závodiště prochází renovací. „Začali jsme s vyklízením areálu od všech minulých zátěží, které tam vnikly. Musel se vyklidit velký  objem zbytkového materiálu a následně jsme začali s postupnou renovací všech možných součástí areálu, ať už jsou to parkoviště, prostory pro dostihovou veřejnost nebo pro samotné žokeje,“ přibližuje Martin Pecka.

Na změny se mohou těšit i diváci. „Pro ně jsme už v roce 2018 a 2019 připravili nové prostory, v prvním patře restauraci, ve druhém a třetím patře divácké salonky.“

Už jste několikrát přemýšleli, že byste si chtěli zkusit vsadit na dostihy, ale v koních se vůbec nevyznáte? Martin Pecka dává radu: „Naše obecná doporučení jsou, podívejte se na koně, který se vám líbí, povídejte se na barvu dresu, protože stáje a žokejové se odlišují barvou dresu a ten, který se vám nejvíc líbí, tak na toho si vsaďte.“

Pokud se chcete na nějaké závody vydat, tak máte příležitost už příští týden v neděli 28. června. Koná se totiž Velká jarní cena.

Poslechněte si celý rozhovor na audioportále mujRohlas.

autoři: Štěpánka Duchková , jp